TERNEUZEN - Zeeuws-Vlaanderen heeft last van hevige regenval. In dorpen in de gemeente Terneuzen zijn ruim twaalf woningen, kelders en garages ondergelopen. Ongeveer evenveel straten staan blank, aldus een woordvoerder van de brandweer zaterdag.

Flinke schade

Volgens de brandweer heeft het water in een aantal woningen flinke schade toegebracht. De wateroverlast in de gemeente Terneuzen concentreert zich vooral in Biervliet en Hoek. De brandweer is met vier voertuigen en ongeveer dertig mensen in de weer. Daarnaast is ook de afdeling openbare werken van de gemeente aan het werk om de wateroverlast in te dammen.

Vijfentwintig straten ondergelopen

In Westdorpe, Philippine en Sas van Gent zijn vijfentwintig straten ondergelopen. Daar werken vijftig brandweermensen met zeven wagens om de overlast binnen de perken te houden.

Hulp voor België

België heeft de regionale brandweer in Zeeland om assistentie gevraagd om de wateroverlast daar tegen te gaan. Volgens de woordvoerder van de brandweer Terneuzen is er inmiddels een dompelpomp geleverd aan Zelzate.

Zware regen heeft zaterdagmorgen ook in Breda, Etten-Leur en Prinsenbeek geleid tot wateroverlast. Volgens de alarmcentrale van de brandweer in Roosendaal drong het water in een aantal laag gelegen straten binnen in de kelders, keukens en woonkamers. Het aantal meldingen is zo groot dat de alarmcentrale extra centralisten moest laten komen.