DEN BOSCH - Het treinverkeer tussen Den Bosch en Geldermalsenis dinsdagavond korte tijd stilgelegd nadat een trein op een blokbeton was gebotst. Railbeheerder Prorail denkt dat het obstakeldoor vandalen op het spoor is gelegd.

De intercity van Utrecht naar Eindhoven botste rond 19.45 uur ophet blok. De trein werd stilgezet nadat de machinist een harde klapvoelde. Volgens Prorail valt de schade aan de trein waarschijnlijkmee. Om 20.00 uur werd het treinverkeer hervat.

Rolstoelbrug

De afgelopen weken werd het verkeer op het spoor regelmatigstilgelegd omdat de doorgang werd versperd door objecten die doorvandalen waren achtergelaten. Enige weken geleden reed een trein opstation Duivendrecht in Amsterdam tegen een rolstoelbrug. Hetapparaat, waarmee rolstoelgebruikers in de trein worden gezet, werdvermoedelijk met opzet van het perron geduwd.

In de weken daarvoor strandde op het traject tussen Dordrecht enLage Zwaluwe tot twee keer toe een trein omdat er een aantalvoorwerpen op de rails waren gelegd en een machinist lichtgewondraakte, nadat er een voorwerp door de voorruit vloog. Het vermoedenbestaat dat de trein is bekogeld.

Vandalisme

Daarvoor botste een stoptrein bij Malden op een ijzeren paal. Depaal zat met prikkeldraad aan een viaduct vast en sloeg tegen devoorruit van de locomotief. De machinist kwam met de schrik vrij.Vakbond FNV Bondgenoten opende eerder naar aanleiding van dezevoorvallen een meldpunt voor vandalisme in het treinverkeer, waaropmachinisten en conducteurs terecht kunnen met incidenten.