GRONINGEN - Een nog onbekende vrouw is dinsdagochtend omgekomen bij een auto-ongeval tijdens een achtervolging door de politie. De auto waarin zij zat, werd door de politie op de hielen gezeten omdat de drie inzittenden werden verdacht van een inbraak. Dat heeft de politie gemeld.

Nadat getuigen het misdrijf hadden gemeld, kwam de politie al snel de vluchtende auto op het spoor. Toen de bestuurder van de auto dit doorkreeg, verhoogde hij zijn snelheid enorm. Omdat de politie het in de smalle straten in de binnenstad niet verantwoord achtte om de achtervolging in dit tempo voort te zetten, raakten de agenten de auto weer kwijt.

Auto

Korte tijd later vond de politie de auto terug. Het voertuig lag op zijn kop langs de kant van de weg. Uit sporenonderzoek is gebleken dat de wagen tegen de betonnen rand van een talud is gereden. Daarna sloeg de auto over de kop en belandde drie meter lager op een fietspad naast de weg.

Een van de drie inzittenden zat bekneld in de wagen: deze vrouw overleed korte tijd later ter plaatse aan haar verwondingen. In de auto bevonden zich diverse ontvreemde computerartikelen.

De politie trof de eigenaar van de auto, een 31-jarige man uit Veendam, thuis aan. Hij was gewond aan zijn schouder en zijn ribben. De man is aangehouden. Naar de derde inzittende wordt nog gezocht.