HAARLEM - Deskundigen van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) zijn dinsdag in Haarlem begonnen met de zoektocht naar de stoffelijke resten van de in 1970 verdwenen Haarlemse weduwe Tina Akersloot-Konig. Ze gebruiken onder meer grondradar en een speurhond.

De politie zoekt op drie verschillende plekken in het Frederikspark en Florapark in Haarlem naar de stoffelijke resten. Dat gebeurt naar aanleiding van recente tips van Haarlemmers over waar de vrouw mogelijk begraven ligt.

De verdwijning van de Haarlemse weduwe is in het nieuws gekomen door de moord op het echtpaar Müller uit Baarn. De verdachte in die zaak werd in 1970 ook in verband gebracht met de vermissing van Tina Akersloot-Konig. Hoewel de politie kort na haar verdwijning een schop met zand en bloed aantrof in de auto van de man, kwam de zaak nooit rond. Het lichaam van de vrouw is nooit gevonden.

Naar aanleiding van alle publiciteit heeft de Haarlemse politie meerdere tips binnengekregen waar de vrouw zou kunnen liggen. Hoewel de zaak inmiddels is verjaard, wil de politie door middel van het onderzoek duidelijkheid krijgen.