PEKING - China heeft maandag zeven nieuwe gevallen van vogelgriep onder pluimvee bevestigd. Van een achtste staat nog niet vast dat het om vogelgriep gaat. Dat meldde het persbureau Xinhua op gezag van het ministerie van Landbouw.

Ook in Tibet is het gevreesde H5N1-virus aangetroffen. De zeven gevallen waren al aangemeld als verdacht. Het land telt nu 41 bevestigde uitbraken en negen vermoedelijke, in totaal in zestien provincies.

In Thailand is het virus opnieuw aangetroffen in acht provincies. Ook is maandag een nieuwe uitbraak gemeld, aldus het ministerie van Landbouw. In de acht eerder getroffen gebieden waren kippen massaal geruimd. De nieuwe uitbraken doen zich vooral voor onder vechtkippen.

In India zijn maandag vertegenwoordigers van de SAARC-landen bijeen gekomen om spoedmaatregelen te bespreken, aldus het Indiase ministerie van Volksgezondheid. De SAARC is een Zuid-Aziatisch samenwerkingsverband. Daarbij zijn aangesloten Bangladesh, Bhutan, India, Nepal, Pakistan, Sri Lanka en de Maldiven. Centraal op de vergadering staat samenwerking en preventie.