MOSKOU - Het dodental als gevolg van de ramp zaterdag in een zwemparadijs in Moskou is opgelopen tot zeker 28. Circa 110 mensen raakten gewond toen een deel van het dak van het omvangrijke badcomplex instortte. Volgens de schatting van reddingsdiensten liggen er nog zeker zeventien mensen onder het puin. Het is onduidelijk of zij nog leven.

Twintig lichamen zijn inmiddels uit de puinhopen geborgen. Eén man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, verklaarde het ministerie van Rampenbestrijding. Van de 110 gewonden die naar ziekenhuizen waren overgebracht, staan er nog bijna tachtig onder medisch toezicht. Van vijf gewonden is de toestand kritiek.

Oorzaak

De oorzaak voor het instorten van het dak is nog onduidelijk. Volgens de autoriteiten zijn er geen aanwijzingen dat het zou gaan om een terroristische aanslag.

Hulpgeroep

Zondagochtend hoorden de honderden reddingswerkers nog hulpgeroep onder het ingestorte dak. Later op de dag leek dat niet meer het geval. In Moskou is het 18 graden onder nul. De autoriteiten hebben daarom heteluchtkanonnen ingezet om bevriezing van de mensen onder het puin te voorkomen.

Volgens burgemeester Loezjkov van Moskou bevonden zich 420 mensen in het deel van het zwembad waar het dak instortte. In totaal waren 1300 mensen in het enkele jaren oude complex, dat gebouwd is door een Turks bouwbedrijf.