ECHT - De drie mannen die vrijdag dood zijn gevonden in de Geleenbeek in Echt, zijn met een vuurwapen om het leven gebracht. De drie waren lid van de Hells Angelsclub De Nomads uit Oirsbeek. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt.

De slachtoffers zijn een 54-jarige man uit Geleen, een 33-jarige man uit Geldrop en een 34-jarige man uit Nieuwstadt. De 54-jarige, Paul de Vries, was de president van de Nomads.

De drie mannen zijn allen met meerdere schoten gedood. Dat bleek uit sectie bij het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk zaterdagavond. Het is nog onduidelijk waar en wanneer de mannen precies zijn doodgeschoten. Ook is niet bekend hoe lang de mannen in het water hebben gelegen. Ze lagen dicht bij elkaar in het water.

Vermist

De drie mannen zijn woensdag 11 februari rond 20.30 uur voor het laatst gezien bij het clubgebouw van de Hells Angels in Oirsbeek. Op vrijdagochtend gaven familieleden twee van de drie mannen als vermist op. De politie zoekt mensen die de mannen tussen woensdagavond en vrijdagmorgen nog hebben gezien. De lichamen van de drie mannen zijn zondag vrijgegeven en worden waarschijnlijk opgebaard in clubgebouw Angels Place in Oirsbeek.

Technisch onderzoek

Het technisch onderzoek rond en in de Geleenbeek, waar de drie lijken zijn aangetroffen, duurt zondag nog zeker de hele dag voort. De politie werkt met een team van 25 rechercheurs aan de zaak. Op websites van andere afdelingen van de Hells Angels in Nederland staan zondag al een paar honderd reacties en condoleances. De internetpagina van De Nomads, de club van de drie omgebrachte mannen, is uit de lucht.

Wraakacties

De Nomads willen niet reageren op de dood van de drie 'brothers'. Voor het clubhuis in Oirsbeek staan zes Hells Angels gewapend met knuppels om de media uit de buurt te houden.

De politie zegt geen wraakacties te verwachten en houdt de Hells Angels om die reden niet extra in de gaten. Wel erkent zij samen te werken met de collega's in de Duitse stad Mönchengladbach, die sinds de vondst van de lijken in Echt twee clublokalen van de Angels in Viersen en Willich observeren.