ECHT - De politie verwacht dat het sporenonderzoek in de moordzaak van de drie mannen die vrijdag in de Geleenbeek in Echt werden gevonden, veel langer gaat duren dan verwacht. Dat liet een woordvoerder van de politie zaterdag weten.

In eerste instantie was het streven om het onderzoek zaterdagmiddag af te ronden. De politie gaat er echter van uit dat het uitkammen van het gebied de hele nacht van zaterdag op zondag en waarschijnlijk ook een deel van de zondag nog doorgaat. De politie heeft het onderzoeksteam uitgebreid naar 25 rechercheurs.

Identiteit

Het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk onderzoekt de drie stoffelijke overschotten zaterdag om de exacte doodsoorzaak vast te stellen. De politie kent inmiddels de identiteit van de drie slachtoffers, maar wil die nog niet bekendmaken.

Het eerste lijk werd vrijdagochtend om 10.00 uur gevonden, na een melding van een medewerker van Rijkswaterstaat. Toen de brandweer dit stoffelijk overschot rond 16.00 uur weghaalde, ontdekten de brandweerlieden nog twee lichamen.

Hell's Angels

De drie omgekomen mannen waren mogelijk lid van de Hell's Angelsclub De Nomads uit Oirsbeek. Hoewel de politie dit niet wil bevestigen, meldde het NOS-Journaal dit zaterdag op basis van vertrouwelijke bronnen. Ook de Limburgse regionale omroep L1 wees zaterdag naar de motorclub uit Oirsbeek. De politie wil pas zondag tekst en uitleg geven over de identiteit van de slachtoffers.

Leden van de Nomads wilden zaterdag niet reageren. Op het gastenboek van de Amsterdamse Hell's Angels staan sinds zaterdag ettelijke condoleances, gericht aan de Limburgse Nomads.