ROTTERDAM - In het stadhuis van Rotterdam is woensdagmorgen een poederbrief bezorgd in de fractiekamer van Leefbaar Rotterdam. Ook bij het lokale openbaarvervoerbedrijf RET kwam een poederbrief binnen, gericht aan directeur R. Clayden. Het poeder blijkt niet schadelijk te zijn, in de brieven zat schelpenzand.

Volgens een woordvoerster van de RET hebben de bedreigingen mogelijk te maken met de onrust rond de bezuinigingen op het Rotterdamse openbaar vervoer. De trams, bussen en metro's zouden per 1 maart 's ochtends een halfuur later gaan rijden en 's avonds een uur eerder stoppen.

Deze nieuwe dienstregeling lijkt voorlopig van de baan. Verkeerswethouder Hulman heeft de stadsregio inmiddels om uitstel tot 24 mei gevraagd, de dag waarop het zomerrooster ingaat. De gemeente stelt voor de kosten van het uitstel dragen.

De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de bedreigingen. De kamer en een deel van de hal van het stadhuis waren woensdagmorgen voor het publiek tijdelijk afgesloten. Dat gold ook voor de postkamer van de RET.

Vorige maand werd in hetzelfde stadhuis bij GroenLinks een poederbrief bezorgd, geadresseerd aan raadslid B. Bourzik.