BAGDAD - Een bomaanslag in Bagdad heeft woensdagochtend aan zeker 23 mensen het leven gekost, meldden de Amerikaanse strijdkrachten in Irak. Volgens de nieuwszender CNN ontplofte de bom vlak voor het recruteringscentrum van het Iraakse leger. Buiten het centrum zouden mensen in de rij hebben gestaan om zich aan te melden.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Volgens de Amerikaanse legerwoordvoerder ontplofte de autobom even na half acht (plaatselijke tijd). Kolonel Ralph Baker meldde dat 23 personen waren gedood en tien tot zestien gewond waren geraakt. Onder militairen van de coalitie vielen geen slachtoffers.

"Het was een zelfmoordaanslag", aldus Baker. De autobom was door één man naar het rekruteringscentrum gereden. Kolonel Jassem Saher, de chef van de verkeerspolitie van Bagdad, zei dat de wagen zeer langzaam reed, toen het voertuig voor het gebouw ontplofte.

Dinsdag kwamen eveneens tientallen Irakezen om het leven toen voor een politiebureau in een stad ten zuiden van Bagdad een zware autobom ontplofte. De schattingen over het aantal slachtoffers van deze aanslag in Iskandariya lopen uiteen van 35 tot 55.