DEN HAAG - Justitie heeft vrijdag bij het gerechtshof in Den Haag een gevangenisstraf van zeventien jaar en tbs geëist tegen de man die wordt verdacht van het doden van het Schiedamse meisje Nienke. Vorig jaar was hij door de rechtbank in Rotterdam al veroordeeld tot achttien jaar, waarna hij in hoger beroep was gegaan.

Nienke werd 22 juni 2000 misbruikt en vermoord. Een 11-jarige vriendje werd zwaar mishandeldC.B. ontkent dat hij twee jaar geleden het 10-jarige meisje in het Beatrixpark in Schiedam heeft geprobeerd te verkrachten en later heeft gewurgd.

Ook blijft B., die door de rechtbank in Rotterdam voor onder meer doodslag werd veroordeeld tot achttien jaar celstraf en tbs, ontkennen dat hij het vriendje van Nienke iets heeft aangedaan.

B. werd pas drie maanden na de moord aangehouden. Tijdens een eerdere behandeling bij de rechtbank is gebleken dat hij drie maal de moord, het seksueel misbruik en de poging tot moord op Nienke's vriendje heeft bekend.

Later trok hij die bekentenissen in. Volgens zijn raadsman is B. onschuldig. Hij wijst er onder andere op dat B. helemaal niet lijkt op het signalement dat het jongetje vlak na de gebeurtenissen gaf.

/NIEUWSAchttien jaar en tbs voor moord op Nienke