BAGDAD - Door een aanslag met een zware autobom op een politiepost in Iskandariya in Centraal-Irak zijn dinsdag zeker vijftig mensen om het leven gekomen. Ongeveer 150 mensen raakten gewond. Dat heeft de politie gezegd.

"Er zijn ongeveer vijftig martelaren, van wie er dertig zijn geïdentificeerd, en tientallen gewonden", zei dokter Tahsim Ahmad van het ziekenhuis.

Een verslaggever van het persbureau Reuters zag zeker twintig lichamen buiten een ziekenhuis liggen. Volgens een politieman stond de auto buiten het politiebureau geparkeerd, toen die ontplofte. Een deel van het pand en het gerechtsgebouw zijn ingestort, aldus de agent. Een woordvoerder van het Amerikaanse leger liet weten dat het om een zelfmoordaanslag ging.

Ontruimd

In Bagdad is intussen een belangrijk gebouw van het Amerikaanse bestuur in Irak ontruimd, nadat een hond die getraind is in het opsporen van explosieven, iets zou hebben geroken. Het gaat om het zwaar bewaakte Conventiecentrum, dat ligt in de zogenoemde 'Groene Zone' in Bagdad, het hoofdkwartier van de coalitietroepen.