SHARJAH - In de Verenigde Arabische Emiraten is een Iraans vliegtuig neergestort. De Iraanse luchtvaartautoriteiten meldden dat 39 passagiers en zes bemanningsleden aan boord waren. De meeste inzittenden zijn vermoedelijk omgekomen, maar een plaatselijke politiechef sprak van drie overlevenden.

Volgens de luchtvaartautoriteiten zaten zeker twaalf Iraniërs aan boord. Het toestel van Kish Airline stortte neer in het zuidelijke emiraat Sharja. Enkele inzittenden, onder wie een kind, zouden de ramp hebben overleefd.

Het passagiersvliegtuig stortte kort voor de landing neer, in tegenstelling tot eerdere berichten die het toestel lieten verongelukken na het opstijgen. Het toestel kwam van het Iraanse eiland Kish. Sharja is een van de zeven leden van de Verenigde Arabische Emiraten.

De passagierslijst vertoont twaalf namen uit Iran en verder mensen uit India, Egypte, Nepal, Nigeria en de Filipijnen. Volgens de Arabische zender al-Jazeera is het toestel in onbewoond gebied gecrasht. Ooggetuigen meldden dat er weinig van over was.

Het gaat volgens een medewerker van Kish Airline om een Nederlandse Fokker-50, een tweemotorig vliegtuig dat vijftig passagiers en zes bemanningsleden kan vervoeren. Kish Airline is opgericht in 1989, destijds met twee toestellen van Bulgarian Airlines.