HAARLEM - Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) gaat met grondradar onderzoek doen naar de stoffelijke resten van de in verdwenen Haarlemse weduwe Tina Akersloot-König. Rechercheurs gaan op drie plekken in Haarlem zoeken naar aanleiding van recente tips van inwoners van die stad over plaatsen waar de vrouw mogelijk begraven ligt. Dat heeft een woordvoerder van de politie Kennemerland maandag meegedeeld.

De politie kreeg de tips naar aanleiding van berichten in de media over de moord op het echtpaar Müller uit Baarn. De verdachte in deze zaak werd er in 1970 van verdacht dat hij verantwoordelijk was voor de verdwijning van de weduwe Akersloot. Hoewel de politie kort na haar vermissing een schop met zand en bloedsporen in de auto van de man aantrof, kwam de zaak niet rond. Het lichaam van de Haarlemse weduwe is nooit gevonden.

"Wij vinden het heel opmerkelijk dat 34 jaar na dato mensen nog dingen vertellen die ze nog nooit eerder hebben verteld bij de politie", aldus depolitiewoordvoerder. Hij verwacht dat het grondonderzoek in het Frederikspark en Florapark volgende week begint. Naar aanleiding daarvan besluit de politie of er daadwerkelijk wordt gegraven.