ANKARA - In de puinhopen van het ingestorte flatgebouw in het Turkse Konya is maandag opnieuw een overlevende gevonden. Bijna een week na de ramp, die aan zeker 84 mensen het leven kostte, werd een jonge vrouw levend onder het puin gevonden. Dat meldde het Turkse persbureau Anatolia. Zondag werd nog een jongen levend gevonden.

De benen van de vrouw zaten klem, aldus het persbureau, maar reddingswerkers wisten haar te bevrijden. Volgens een van de hulpverleners is de 24-jarige Yasemin Yaprakci flink uitgeput. Zij werd gevonden nabij de ingang van het gebouw. Toen reddingswerkers daar met elektronisch apparatuur en honden zochten, hoorden ze de vrouw om water roepen.

Een dag eerder lukte het al om de 16-jarige Mohammed Kalem te redden. Hij verkeert in goede gezondheid, meldden functionarissen. Hij heeft zijn leven te danken aan het feit dat hij terecht was gekomen in een ruimte tussen een aantal betonblokken. Het elf verdiepingen tellende gebouw stortte vorige week maandagavond in.

De Turkse autoriteiten stellen dat de instorting te wijten was aan ernstige constructiefouten. De politie arresteerde al twee aannemers die betrokken waren bij de bouw van de flat. Het gebouw telde 36 appartementen. Een 5 meter hoge berg puin is alles wat resteert.