ARNHEM - De Arnhemse politie is donderdagmorgen vroeg slaags geraakt met een groep militairen, die per se naar het Spijkerkwartier, de Arnhemse rosse buurt, wilde. Een agente is mishandeld. Vijf militairen zijn volgens de politie aangehouden.

Een groep van zestien militairen werd 's nachts uit een café aan de Korenmarkt gezet, omdat zij zich vervelend gedroegen. De groep bleef hinderlijk op straat rondhangen, maar toen de politie arriveerde besloten de mannen naar het Spijkerkwartier te lopen. Onderweg veroorzaakte de groep veel overlast.

Op de rand van de hoerenbuurt gelastte de politie de militairen te vertrekken. Enkelen gaven daaraan gehoor, maar de rest liep toch de buurt in. De politie verzocht hen meerdere keren weg te gaan, maar dat weigerden de mannen. Toen de politie een 24-jarige man wilde aanhouden, greep deze een agente bij de keel.

Hij stompte haar in het gezicht en trok aan haar haren. Daarop gebruikte de politie de wapenstok. Een diensthond heeft een soldaat gebeten. Een 22-jarige man die zich met de aanhouding bemoeide, is eveneens aangehouden. Ook zijn drie mannen opgepakt omdat zij niet luisterden. De marechaussee onderzoekt het incident.