CAIRO - Een dag na de verwoestende brand in een Egyptische trein die woensdag aan 373 mensen het leven heeft geëist, is twijfel gerezen over de lezing van de politie over de oorzaak van het ongeluk.

Een overlevende van de ramp heeft in de krant Al-Ahrar, die door de oppositie wordt gecontroleerd, gezegd dat hij gezien heeft hoe er vonken afsloegen van een kabel tussen twee treinstellen.

De politie heeft eerder gezegd dat de brand is veroorzaakt doordat een gasflesje ontplofte, die door de reizigers als kooktoestel werd gebruikt. De overlevende zei echter dat nadat de kabel vlam had gevat, het vuur zich snel door de wagons verspreidde.

Oppositieleden hebben het aftreden van minister el Demeiri van Transport geëist. Volgens hen is het geen toeval, dat de brand begon in een oud treinstel waar arme reizigers derde klasse reisden. Al-Ahrar leverde donderdag ook kritiek op het optreden van de brandweer, die het vuur pas na zeven uur zou hebben gedoofd.

De brand ontstond in een trein die op weg was vanuit de hoofdstad Cairo naar de zuidelijke stad Luxor. Zo'n zeventig kilometer ten zuiden van de hoofdstad, vatte een van de treinstellen vlam.

/NIEUWSHonderden doden bij treinbrand in Egypte (video)