TILBURG - Een 20-jarige man uit Oisterwijk is woensdagmorgenoverleden in een politiecel in Tilburg. De politie had hem rondhalf een 's nachts in Tilburg aangehouden voor mishandeling van eenagent, meldde het Openbaar Ministerie (OM) in Breda woensdag. DeRijksrecherche onderzoekt de zaak. Sectie moet duidelijk makenwaaraan de man overleed.

Volgens het OM trof de politie de man in de nacht van dinsdag opwoensdag ''volledig buiten zinnen'' aan bij het SintElisabethziekenhuis in Tilburg. Pogingen om hem met pepperspray inbedwang te houden, mislukten.

Observatiecel

De politie verzorgde de man op het bureau aan de Ringbaan Westom de pepperspray uit zijn ogen te krijgen. Omdat de arrestant inde war was, onderzocht een arts hem. Daarna zette de politie hem ineen observatiecel. Kort na vier uur vonden arrestantenbewaarders deman dood in de cel.

Familie van de man zegt dat hij naar het ziekenhuis ging om zijnmaag leeg te laten pompen na een mislukte zelfmoordpoging. Bij hetziekenhuis kwam hij niet verder dan de portier, die de politiewaarschuwde, aldus de familie.

Geen commentaar

Een woordvoerder van het OM in Breda wil geen reactie geven opde lezing van de familie. De Rijksrecherche onderzoekt hetincident. ''Zolang het onderzoek loopt, geven wij geencommentaar'', aldus de woordvoerder.