BANGKOK - Honderden Thai hebben zich woensdag op plaatsen verdrongen waar gratis kip- en eigerechten werden uitgedeeld. Dat gebeurde in het kader van een campagne van de regering om het vertrouwen van de consumenten in kip en kipproducten op te vijzelen. Dat vertrouwen is ingestort als gevolg van de uitbraak van vogelgriep in grote delen van het land.

Minister van Landbouw Somsak Thepsutin hielp in een van de uitgiftepunten met het bereiden van de gefrituurde kip, omeletten en andere gerechten. Elders hielpen beroemdheden bij het uitdelen van de warme hapjes. De actie, die gesteund wordt door de Thaise afdeling van Kentucky Fried Chicken en Thaise fastfoodketens en kipexporteurs, duurt tot en met vrijdag.

Zaterdag is het in het land National Chicken Day (Nationale Kipdag). Dan komt premier Thaksin Shinawatra zelf in actie bij het bereiden van kipgerechten. De Wereldgezondheidsorganisatie zegt dat het vogelgriepvirus in kippen en eieren onschadelijk wordt bij verhitting tot 75 graden Celsius.