AARLEN - De rechtbank van de Belgische stad Aarlen gaat 450getuigen horen over de kindermoordenaar Marc Dutroux. De rechtbankheeft dinsdag dit voorlopig vastgesteld. Tijdens het proces, dat 1maart begint, kunnen nog meer getuigen worden opgeroepen.

Justitie en advocaten hadden de rechtbank aanvankelijk gevraagdom circa 700 mensen te horen. De rechtbank heeft enkele verzoekengeweigerd, ondermeer om enkele oud-ministers van Justitie op teroepen.

Video

De Belgische justitie verdenkt Dutroux, zijn ex-vrouw en eenhandlanger van drie moorden en vijf ontvoeringen. Dutroux hadenkele jonge meisjes opgesloten in een kelder, om ze steeds tekunnen verkrachten wanneer hij maar wilde. Hij legde al zijnverkrachtingen op video vast.

Dutroux is ook aangeklaagd voorautodiefstal, heeft het Belgische OpenbaarMinisterie dinsdag laten weten. Tevens moet een politieman die hem daarbij hielp, voor de rechter verschijnen. Dutroux en de politieman zouden in 1995 een vrachtwagen met eenlading electriciteitssnoeren hebben gestolen. Deze zaak wordt los van het monsterproces behandeld.