HILDESHEIM - Vier leerlingen van een school voorberoepsonderwijs in het Noord-Duitse Hildesheim hebben bekend eenklasgenoot op school maandenlang te hebben mishandeld en hem naaktte hebben gefilmd. Vijf andere scholieren zouden soms hebbenmeegedaan. Overige klasgenoten keken toe zonder in te grijpen.

Volgens justitie was de mishandeling een publiek geheim opschool. De politie nam de hele klas mee voor verhoor op het bureauen arresteerde het viertal, bevestigde een woordvoerder dinsdag. Devier hadden de opnamen van de naakte jongen op het internet gezet.

Stokken en staven

Uit het onderzoek tot dusver is naar voren gekomen dat hetslachtoffer, een achttienjarige jongen, tijdens pauzes in eenopslagruimte werd geslagen met stokken en staven. Daarna moest hijzich uitkleden en zijn geschonden lichaam tonen terwijl eenvideocamera draaide.

De vier verdachten zijn zeventien. De studenten waren volgens deschooldirecteur bezig met een eenjarige beroepsopleiding, nadat zijde middelbare school zonder diploma hadden verlaten. Hetslachtoffer wordt psychiatrisch behandeld.