AMSTERDAM - Justitie heeft maandag geprobeerd de video's over de moord op het Baarns echtpaar Müller van Peter R. de Vries in beslag te nemen. Het gaat justitie volgens het Algemeen Dagblad om het interview met Paul de R., de man die al die jaren op het huis van het echtpaar heeft gepast. De opnames zijn gemaakt toen de man nog niet als verdachte werd aangemerkt. In maart zou het interview worden uitgezonden.

Volgens de Vries is hem drie keer verzocht het beeldmateriaal in te leveren. De eerste keer gebeurde dat volgens de misdaadverslaggever telefonisch door de leider van het onderzoek. De Vries weigerde dat, evenals een bevel van de rechter-commissaris. Officier van justitie Y. Hopman vroeg de directie van SBS6 en De Vries met klem om aan het bevel te voldoen.

De Vries: "Ik heb ze die zaak op een presenteerblaadje aangereikt. Een bedankje kon er niet van af. Nu willen ze ook nog onze banden en dat nadat ik ben afgepoeierd." Hij weigert de banden af te staan. De banden zijn 'veilig opgeborgen'.

In het interview van anderhalf uur vertelt de man over het echtpaar Müller. Volgens De Vries klopte zijn verhaal niet en daarom waarschuwde hij de politie. De stoffelijke resten van het echtpaar werden vorige maand opgegraven onder een geitenhok van een kinderboerderij in Baarn. Verdachte Paul de R. was de beheerder van de kinderboerderij.