KONYA - In het Centraal-Turkse Konya zijn maandag ten minste acht mensen omgekomen toen een flatgebouw van tien verdiepingen instortte. Onder hen is in ieder geval een 2,5 jaar oud meisje. Dat hebben Turkse media gemeld. De autoriteiten vrezen talrijke slachtoffers.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Maandagavond behandelden artsen ten minste 25 gewonden. Met stof beslagen reddingswerkers, omwonenden en familieleden gebruikten hun blote handen om in het puin naar overlevenden te zoeken.

Bidden

"We houden onze adem in en kunnen alleen nog maar bidden", aldus de Turke minister van Landbouw op de rampplek, 250 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Ankara.

Toen het gebouw rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) als een kaartenhuis instortte, bevonden zich mogelijk meer dan honderd mensen in het 36 appartementen tellende gebouw. Over de oorzaak van de ineenstorting wordt nog gespeculeerd. Experts wijzen op fouten in de constructie van het flatgebouw. Ooggetuigen zeggen voor de ramp een explosie te hebben gehoord.

Afgelopen weekeinde kwamen zes personen om het leven door het instorten van een huis in Istanbul. Dat gebouw was honderd jaar oud en moest hoognodig gerenoveerd worden.