BREDA - De politie in Breda en de spoorwegpolitie hebben dinsdagavond een Bredanaar van 15 jaar opgepakt die in de nacht van op 13 februari een 35-jarige treinmachinist verwond zou hebben. Volgens de politie gooide de jongen een steen tegen de cabine van een naderende trein.

Die reed toen 140 kilometer per uur. De machinist kreeg tientallen glassplinters in zijn gezicht. De man kon de trein zelf tot stilstand brengen. De verdachte wordt verdacht van poging tot doodslag dan wel zware mishandeling. Hij was een week eerder ook al aangehouden voor zijn betrokkenheid bij het ombuigen van een lichtmast die naast de spoorlijn bij het station Prinsenbeek bij Breda stond. Een trein liep daardoor zware schade op. Na zijn bekentenis in die zaak was zijn voorarrest geschorst.

Jongeren uit de Bredase wijk Haagse Beemden richtten de laatste maanden op en rond het NS-station Prinsenbeek en in scholen in de buurt voor zeker 100.000 euro vernielingen aan. Ook pleegden zij een aantal inbraken. De politie hield tot nu toe tien jongeren aan in de leeftijdscategorie van 11 jaar tot begin twintig. Zij verwacht nog meer arrestaties.