ROTTERDAM - In Rotterdam hebben zondag ongeveer duizend mensen een herdenkingsdienst bijgewoond voor Sedar Soares, de -jarige jongen die een jaar geleden werd doodgeschoten tijdens sneeuwballen gooien.

Na de dienst werd op het parkeerdek bij metrostation Slinge waar Sedar is neergeschoten een plaquette van kunstenaar Victor Kobus onthuld. Op de rand van het dek schilderde iemand een jaar geleden al in grote, bloedrode letters 'Sedar we'll miss you'.

De politie is nog steeds op zoek naar de schutter. Justitie maakte vrijdag bekend dat Sedar mogelijk toevallig in het hoofd is geschoten, doordat op het plein bij het parkeerdek werd geschoten bij "criminele activiteiten die uit de hand liepen''. Tot nu toe gingen politie en justitie er van uit dat er gericht op de sneeuwballen gooiende jongens was geschoten.

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt maandag opnieuw aandacht aan de zaak. Justitie hoopt dat onbekende getuigen zich alsnog zullen melden, zodat de tien rechercheurs de zaak mogelijk kunnen oplossen. Onlangs voerde het OM een reconstructie uit van het misdrijf. Zes vrienden met wie Sedar vorig jaar was, keerden terug naar de plek des onheils.