ROME - De politie van Rome heeft dinsdag vier Marokkanen aangehouden die een "aanzienlijke" hoeveelheid cyanide bij zich hadden. Ook waren zij in het bezit van een stadsplattegrond van de Italiaanse hoofdstad, waarop de plaats waar de Amerikaanse ambassade is gevestigd, was omcirkeld. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

De vier, tussen dertig en veertig jaar, zijn opgepakt in een appartement in het zuiden van Rome. De politie, die het viertal al verscheidene dagen in de gaten hield, trof bij hen ook een kaart met het waterleidingstelsel van de Italiaanse hoofdstad aan. Twee van hen zijn illegaal Italië binnengekomen. De politie besloot de vier aan te houden toen zij er zeker van was dat zij een product op basis van cyanide bij zich hadden.

Vier dagen geleden werden al drie andere Marokkanen in Rome opgepakt. Zij werden aangehouden na een onderzoek van de antiterreurpolitie en de Italiaanse inlichtingendienst in islamitisch-fundamentalistische kringen. De drie hadden stempels om documenten vervalsen en kaarten van Rome waarop mogelijke doelwitten van aanslagen waren aangegeven.