AMSTERDAM - Twee identieke mannen die zich in Noord-Holland bezig houden met het zogenaamde potloodventen, zijn nog altijd niet aangehouden. Volgens Algemeen Dagblad gaat het om twee kalende dertigers met een brilletje, die bijvoorbeeld bij bushaltes opduiken, hun jas open doen en zich vervolgens uit de voeten maken.

De identiteit van de broers zou bij de politie wel bekend zijn, maar zij kunnen alleen worden opgepakt als zij op heterdaad worden betrapt. Volgens een politiewoordvoerder kan geen actie worden ondernomen zolang de mannen de vrouwen niets aandoen. "Maar ze beperken zich tot het tonen van hun lid." Voor de politie is het verder lastig tot aanhouding over te gaan, omdat de twee venters zoveel op elkaar lijken. Daardoor is moeilijk hard te maken wie wat heeft gedaan.

De broers zijn inmiddels drie jaar actief op diverse locaties in Noord-Holland. Daarbij gaan ze op verschillende manieren te werk. De ene keer springen ze vanuit de bosjes tevoorschijn, een andere keer duiken ze op in een tuin.