BIDDINGHUIZEN - De heftige regenbuien van zaterdag hebben zondag hun sporen nagelaten op het terrein in Biddinghuizen waar dit weekeinde het Lowlands-festival plaatsvindt. Het gebied is veranderd in n grote stinkende modderpoel waar 60.000 festivalgangers zich doorheen ploeteren. Ook het parkeerterrein ziet er gehavend uit. De organisatie heeft boeren met trekkers ingehuurd om vastzittende auto's vlot te trekken.

Volgens Lowlands-directeur E. van Eerdenburg wordt dat "nog wel een beetje spannend". Hij vermoedt dat 1500 van de 10.000 geparkeerde auto's de prut niet op eigen kracht kunnen verlaten. "We hebben daar wel zorgen over en daarom flinke stalen platen neergelegd en stro gestrooid. Op het festivalterrein is de toplaag van de grond stukgelopen. Het is gewoon ondoenlijk om dat nu nog te repareren, maar veel mensen ondergaan hun lot lachend."

Op zondag, de laatste dag van het driedaagse festijn, is in de polder de zon doorgebroken. De organisatie hoopt daarom dat de situatie van de bodem ook enigszins verbetert.

Op het 'zusterfestival' van Lowlands, het Belgische Pukkelpop, was de situatie zaterdag slechter en werd de camping ontruimd. Veel Lowlands-artiesten spelen ook op Pukkelpop, vandaar dat Van Eerdenburg ervan op de hoogte is gehouden. "Het weer was daar nog slechter, vandaar dat werd ontruimd. Hier is dat niet aan de orde geweest."