DEN HAAG - Actrice Guusje Nederhorst, onder meer bekend uit de soap Goede Tijden, Slechte Tijden, is overleden aan de gevolgen van kanker. Dat heeft een manager van de band Kane donderdag gezegd.

Kane-zanger Dinand Woesthoff is de man van Nederhorst. De 34-jarige Guusje Nederhorst was onder meer bekend uit de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Guusje speelde Roos Alberts in GTST vanaf oktober 1991 tot december 2000. Samen met Babette van Veen en Katja Schuurman vormde Guusje korte tijd het meidentrio Linda, Roos en Jessica. Het trio had diverse hits, waaronder Ademnood.

De laatste maanden van haar leven was ze bezig met het schrijven van een kinderboek.

Barbara Augustine (Guusje) Nederhorst werd geboren op 4 februari 1969 in Amsterdam. Guusje is gescheiden van Sander Dikhoff, ze is op 17 september 2003 in Las Vegas getrouwd met Dinand Woesthoff.

Op 29 juni 2003 werd hun zoontje Dean Maddy geboren. Het kereltje werd genoemd naar Maddy, een goede vriendin van Dinand, die eerder ook aan kanker overleed.

Het condoleanceregister dat donderdagmiddag is op de internetpagina condoleance.nl is geopend voor de overleden actrice heeft tot donderdagavond.000 bezoekers getrokken. Zo'n 6500 mensen lieten een digitale boodschap achter, aldus de beheerder. Wegensextreme drukte is condoleance.nl erg moeilijk bereikbaar.