AMSTERDAM - De Partij van de Arbeid wil belasting heffen op vet eten. Dat zegt TweedeKamerlid Khadija Arib. Het idee voor de zogenoemde snacktax is momenteelpunt van discussie in de Verenigde Staten. Arib wil hiermee overgewicht vanNederlanders tegengaan. Het probleem van overgewicht ligt volgens haarvoornamelijk in de lagere sociale klasse.

Bekijk video:
Breedband / Modem

Arib wil de belasting volgende maand aan de orde stellen tijdens een debatover gezondheidzorg. Hoe hoog de belasting moet worden, weet hetPvdA-Kamerlid nog niet. Ze vindt dat naast de vetbelasting ook nog anderemaatregelen genomen moeten worden, zoals het verbieden van vette snacks inschoolkantines.

Arib reageert in een uitzending van internettelevisieomroep FTV opuitlatingen van Unilever-topman Anthony Burgmans. Hij is tegen hetAmerikaanse plan om 'snacktax' te heffen. Burgmans sprak op het WorldEconomic Forum in Davos namens de gezamenlijke voedingsindustrie. Dezebedrijven kregen onlangs veel kritiek van een Britse consumentenorganisatiedie zich beklaagden over de veronderstelling dat fabrikanten vet etenpopulair willen maken bij kinderen.