ZWOLLE - De gemeente Zwolle wil een hek plaatsen bij een homo-ontmoetingsplek bij de snelweg A28. Door de schutting worden bezoekers aan het oog van voorbijgangers onttrokken. Een naastgelegen pad waar naaktrecreatie plaatsheeft, wordt niet meer gemaaid om het zonnen te ontmoedigen.

Met de maatregelen moet een einde komen aan de klachten van enkele omwonenden. Zij zeggen overlast te hebben van seksuele handelingen in het bosje.

Eerdere plannen om schapen in het gebied te laten grazen, camera's te plaatsen of van de homo-ontmoetingsplek

Met de voorgestelde maatregelen, die ruim 19.000 euro kosten, blijft het bosje toegankelijk, maar hebben wandelaars in de omgeving er geen zicht op. Een deel van een schouwpad waarop mannen naakt zonnen wordt afgesloten.

De ontmoetingsplek is bereikbaar via een parallelweg van de A28. De berm van de weg is beschadigd door veelvuldig parkerende auto's. De gemeente wil de berm verstevigen.

Uit onderzoek blijkt dat het bosje wordt bezocht door mannen uit de wijde regio. Volgens de politie is er geen 'objectieve overlast' en vinden er geen strafbare feiten plaats. Maar omwonenden klagen en voerden vorig jaar actie door een giertank leeg te spuiten en bomen te kappen.

/NIEUWSZwolle protesteert tegen homo-ontmoetingsplek