OTTOWA/WARSCHAU - De Poolse president AleksanderKwasniewski is woensdag tijdens een oponthoud op een Canadeesvlieveld enkele uren aangezien voor een illegale immigrant. Datvertelde hij zelf na terugkeer in Polen.

Kwasniewski was na zijn bezoek aan de Verenigde Staten op deterugweg toen het vliegtuig waarin hij zat door een hevigesneeuwstorm gedwongen was te landen in Canada. Op het vliegveld vanSt.John in Newfounland herkende het luchthavenpersoneel hem niet.

Handtekening

De Poolse president en zijn gevolg werden enkele uren opgeslotenin een ruimte omdat de Canadezen dachten dat ze te maken metillegalen. Pas nadat Poolse matrozen hem herkenden, foto's maaktenen om zijn handtekening vroegen, viel het kwartje bij hetluchthavenpersoneel.

''We hebben gemerkt wat het is om te worden behandeld als eenpotentiële illegaal'', aldus Kwasniewski, die de zaak verder niethoog opneemt. De Poolse president had dinsdag president Bushopenlijk aangevallen over het strenge Amerikaanse visumbeleid, datook voor Poolse burgers geldt.