AMSTERDAM - Een 16-jarige bromfietser uit Alblasserdam heeft op maandag een flitspaal getart. Op foto's bleek de jongen drie keer achter elkaar met veel te hoge snelheid langs de paal te zijn gereden.

Hij moest zijn gedrag bekopen met diverse bekeuringen. Op maandagavond hield de politie een snelheidscontrole met een 'driepoot' (mobiele flitspaal) op de Edisonweg in Alblasserdam. Hij werd drie keer geflitst. Tevens maakte de jongen een beledigend gebaar naar de politie.

Hierna ging de jongen langs de weg staan om naar de politie te kijken. De politie hield de jongen aan en zag dat hij zijn verzekeringsplaatje had dubbelgevouwen. De man verklaarde dit bewust te hebben gedaan voor de 'flitser'.

De bromfiets werd overgebracht naar het politiebureau en bleek flink te zijn opgevoerd. Op het bureau kreeg de jongen drie bekeuringen, voor het opvoeren van de brommer, één voor het niet tonen van zijn bromfietscertificaat en één voor het niet zichtbaar hebben van zijn verzekeringsplaatje.

De bonnen voor het overschrijden van de maximumsnelheid vallen binnenkort in zijn brievenbus. De jongen zei zijn lesje nu wel te hebben geleerd.