GRONINGEN - Een Groningse verpleegkundige heeft een klacht ingediend bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) in haar woonplaats, omdat zij vorige week een baan als prostituee aangeboden kreeg via haar persoonlijke internetsite bij het CWI. Dat heeft een woordvoerster van het CWI in Groningen dinsdag bevestigd.

De vrouw werd benaderd via werk.nl. Werkzoekenden kunnen op deze website hun persoonlijke gegevens achterlaten en mogen daar zonder tussenkomst van het CWI benaderd worden door mogelijke werkgevers.

Werken in de prostitutie is legaal in Nederland. Het CWI is daarom verplicht deze vacatures te registreren, maar mag deze vacatures niet actief aanbieden aan werkzoekenden. De Groningse vrouw is zonder tussenkomst van het CWI benaderd. Zij is overigens niet van plan in te gaan op de aangeboden functie.

Het CWI had al eerder maatregelen genomen om dit soort incidenten te voorkomen. De woordvoerster meldt dat de website gefilterd wordt op bepaalde woorden en beroepen, maar dat dit geen volledige garantie biedt omdat het een geautomatiseerd systeem is. Verder worden er steekproeven gedaan om verbloemd taalgebruik op te sporen. Maar waterdicht zullen de maatregelen nooit zijn.