NAALDWIJK - De politie heeft dinsdag op een tuindersbedrijf in Naaldwijk een grote partij hennep met een straatwaarde van ongeveer 2 miljoen euro in beslag genomen. Het gaat om gedroogde planten die klaar zijn voor consumptie. Aanhoudingen zijn nog niet verricht, meldde een woordvoerder van de politie.

Sinds de politie in oktober vorig jaar in het kassengebied van het Westland begon met actie Mokerslag, die tot doel had de illegale kweek van hennep aan te pakken, werden 33 invallen gedaan bij hennepkwekerijen. De politie onderschepte 180.000 planten. Verreweg de grootste vangst (78.000 planten) had eind november plaats in een bedrijf op de grens tussen Poeldijk en Honselersdijk.

De inval van dinsdag in Naaldwijk werd gedaan nadat de politie een tip had gekregen. "We hebben inmiddels een aardig tikje uitgedeeld", verwijst de zegsman van de politie naar de naam van de actie. "Dit is een van de grotere vangsten van de afgelopen tijd. Het gaat om hennep die gereed is voor consumptie. De muisjes die hier rondlopen, zijn zelfs een beetje dizzy."