FREISING/ECHING - Een ongeveer 20-jarige man heeft dinsdag in Eching bij de Zuid-Duitse stad München een vroegere collega en de bedrijfsleider van het bedrijf in decoratieartikelen waar hij was ontslagen doodgeschoten. Hij vluchtte naar een school waar hij met een explosief de directeur doodde. Dit heeft de politie bekendgemaakt. De man is nog voortvluchtig.

Bekijk video

De man stormde rond 08.00 uur de productieruimte van het bedrijf binnen waar hij kortgeleden was ontslagen. Hij opende onmiddellijk het vuur.

De schutter vluchtte na zijn daad naar de nabijgelegen stad Freising, waar hij op een parkeerplaats bij scholen om zich heen schoot. Hij rende een school in en uit verschanste zich vervolgens al schietend in een tweede school. Daar wierp hij een granaat naar het kantoor van de directeur. De schoolleider kwam om. Een vrouw raakte gewond.

Beide scholen zijn inmiddels grotendeels ontruimd. De politie heeft het gebied rond de beide gebouwen afgezet, maar is er niet zeker van of de man zich nog in een van de twee scholen bevindt. De man is leerling geweest van een van beide instellingen. Volgens de politie gebruikt hij een wapen dat "groter dan een pistool is".

De politie vond later in de school nog een lijk. Vrijwel zeker gaat het om de schutter.