ATLANTA - Op het terrein van de crematorium in het Amerikaanse Noble zijn inmiddels 139 lijken opgegraven. Nog tientallen stoffelijke resten moeten worden weggehaald. Dat meldden de autoriteiten van de zuidelijke staat Georgia, aldus de BBC dinsdag.

De 28-jarige beheerder van de instelling is voor een tweede maal gearresteerd na aanleiding van nieuwe aanklachten. Ray Brent Marsh was zondag vrijgelaten na het betalen van 25.000 dollar borg.

Het is voor onderzoekers nog steeds onduidelijk waarom Marsh de lichamen niet cremeerde, maar begroef. Tijdens een eerste verhoor zou hij hebben verklaard dat de verbrandingsoven niet werkte.

Kris Perry, chef van Georgia's geneeskundige inspectie, zei tegen de BBC dat mogelijk al vijftien jaar lang stoffelijke overschotten worden gedumpt op het terrein van de Tri-State Crematory. Tot nu toe zijn 27 lichamen geïdentificeerd.

De zaak kwam vrijdag aan het rollen toen een hond een schedel opgroef. De gouverneur van Georgia heeft in het gebied de noodtoestand afgekondigd. Ongeveer vierhonderd functionarissen werken aan het onderzoek op het terrein van de crematorium.

/NIEUWSStapels lijken gevonden bij crematoriumMogelijk 200 lijken rond crematorium (video)