AMSTERDAM - De 35-jarige man die wordt verdacht van het neersteken van een 59-jarige medewerker van de Mgr. Hermusschool in Amsterdam blijft in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechter-commissaris maandag bepaald. De man mag nu nog zeker tien dagen worden vastgehouden, daarna moet hij worden voorgeleid aan de raadkamer van de rechtbank.

De verdachte is een oud-leerling van de school. De Mgr. Hermusschool is een school voor kinderen met een hoor- of spraakstoornis of taalproblemen. De oud-leerling kwam nog wel een paar keer terug om te vertellen hoe het met hem ging, maar is voor zover bekend onlangs niet meer op de school geweest.

Motief

Over het motief van de verdachte, die zijn daad heeft bekend, bestaat nog altijd geen duidelijkheid. Ook maandag kon een woordvoerder van het Openbaar Ministerie hier niets over zeggen.

"We zijn er nog altijd mee bezig", aldus de zegsman. Het 59-jarige slachtoffer ligt sinds een spoedoperatie die hij vrijdag onderging op de intensieve zorg van het VU-ziekenhuis in Amsterdam. Zijn toestand wordt sindsdien als 'zorgwekkend' omschreven.

De Mgr. Hermusschool was maandag gesloten. De docenten kwamen wel bijeen om de situatie te bespreken. Dinsdag hervatten zij de lessen.