AMSTERDAM - De persoon die verantwoordelijk is voor het nummer 'Kankerjoden' heeft zich gemeld bij de politie, maar werd weer naar huis gestuurd. Het Openbaar Ministerie blijft volhouden dat de politie hem niet kan vinden. Dat bericht Trouw maandag.

Özgür Korkmaz was dinsdag al bij de politie in Hilversum, zo zegt hij in de krant. "Ik wilde een verklaring afleggen, maar ze stuurden me weg. Ik begrijp er niets van. Ik zou er nog wel iets van horen, zeiden ze. Ik vind het terecht dat er aangifte tegen me is gedaan en ik vind dat ik strafbaar ben voor de tekst die ik heb gemaakt", aldus Korkmaz.

Korkmaz schreef het gewraakte nummer twee jaar geleden onder de naam NAG (Nieuwe Allochtone Generatie). Het nummer is via internet (Kazaa) nog steeds te downloaden. Het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI) deed afgelopen zomer aangifte tegen NAG.

Het OM zegt Korkmaz niet te kunnen vinden, ondanks het feit dat hij en zijn mederappers met foto's en persoonsgegevens op internet staan. Inmiddels zijn de rappers ook al op televisie geweest, maar het OM zegt de mannen nog te zoeken. Volgens het CIDI neemt justitie de zaak niet serieus genoeg.