BANGKOK/JAKARTA - Een kind is zondagavond in Thailand overleden aan de gevolgen van vogelgriep. Dit heeft de minister van Gezondheid, Sudarat Keyuraphan, maandag meegedeeld. Het is het eerste sterfgeval in Thailand als gevolg van de recente uitbraak van vogelgriep.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Keyuraphan zei voorts dat er twee nieuwe gevallen zijn geconstateerd. Daarmee komt het aantal patiënten op vier, onder wie het zondag overleden 6-jarige jongetje. Er zijn volgens de bewindsman ook mensen die mogelijk zijn besmet maar van wie dit nog niet vast staat.

Het gaat daarbij om tien personen volgens de leider van de dienst ziektebeheersing en -bestrijding Charal Trinwuthipong. Hij sprak van twee bevestigde gevallen en één zeer waarschijnlijk geval van de griep bij mensen.

Augustus

Indonesië heeft volgens mediaberichten van maandag al eind augustus een geval van de griep gesignaleerd, maar heeft ondanks de verspreiding van het virus er maandenlang over gezwegen.

Dat kwam volgens Keyuraphans Indonesische collega Sudaradjat doordat niet precies bekend was om wat voor type virus het precies ging. Jakarta erkende in het afgelopen weekeinde dat de vogelgriep er heerst. Japan heeft maandag meteen de import van kipproducten uit Indonesië gestaakt.