UTRECHT - De man, die veroordeeld is voor de moord op de Maarnse scholiere Sybine Jansons heeft een bekentenis afgelegd. Van een tweede verdachte in de zaak is geen sprake. Dat maakte het Openbaar Ministerie in Utrecht dit weekeinde bekend. Martin C. kreeg in 2001 een gevangenisstraf van 17,5 jaar en tbs opgelegd vanwege de moord op het 13-jarige meisje in 1999 en vanwege de verkrachting van twee andere vrouwen. Hij had echter nooit bekend.

In augustus 2003 kreeg justitie in Utrecht een anonieme brief, waar in stond dat er sprake was van een tweede verdachte, de ex-vriendin van Martin C. Onderzoek wees echter uit dat er geen enkel bewijs was tegen de vrouw en dat de brief hoogstwaarschijnlijk geschreven was door C. zelf.

Terwijl het onderzoek liep liet de voormalige buschauffeur uit Nieuwegein weten dat hij bereid was opening van zaken te geven. Dat leidde uiteindelijk tot een bekentenis. Volgens justitie is het onderzoek in de zaak daarmee definitief afgerond. Sybine Jansons verdween in januari 1999 toen ze op weg was van school in Doorn naar huis in Maarn. Weken later werd ze dood teruggevonden in een vaart bij Breukelen.