SACRAMENTO - Studenten aan de gerespecteerde universiteit UC Berkeley van Californië konden tot voor kort het ongebruikelijke college 'Seksualiteit voor mannen' volgen. Nadat verscheidene docenten en studenten de praktische kant van de zaak lieten prevaleren over het theoretisch karakter van de cursus, is het college geschrapt, zo meldt het lokale dagblad Sacramento Beemaandag.

Deelnemers aan het college, dat volgens het cursusboek bedoeld was om een "veilige omgeving te creëren waarin mannen hun lichaam en seksualiteit kunnen ontdekken", hadden gemeld dat medestudenten deel hadden genomen aan orgieën. Ook werd er in het kader van een eindwerkstuk een stripteaseclub bezocht, waar een van de docenten seks zou hebben gehad op het podium.

Bestuur

De deelname aan deze activiteiten was niet verplicht, zo lieten de studenten weten. Het universiteitsbestuur vond echter dat het zelfs dan niet de bedoeling was dat dergelijke zaken deel uitmaakten van het lesprogramma. Het college hoorde bij het zogenoemde 'Onderwijs in Democratie'-programma, dat technisch gesproken niet door Berkely werd aangeboden, maar wel door de universiteit werd gesponsord. Met het college konden punten worden verdiend die telden voor het afstuderen.

Blackjack

Binnen het 'Onderwijs in Democratie'-programma horen ook colleges in het kaartspel Blackjack en 'Copwatch', waar studenten kunnen leren wat hun rechten zijn bij een confrontatie met de politie. Er is ook een college 'Seksualiteit voor Vrouwen', dat nu door het bestuur stevig onder de loep zal worden genomen.