AMSTERDAM - De toestand van de 59-jarige man die vrijdag werd neergestoken op de Mgr. Hermusschool in Amsterdam is nog altijd zorgwekkend. Dit zei een woordvoerder van de politie zaterdag.

De man werd neergestoken door een 35-jarige man. Deze werd kort na het voorval gearresteerd en heeft bekend. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zei zaterdag dat de recherche hem nog verhoort. Over wat tot dusver uit de verhoren naar voren is gekomen, kan de woordvoerder nog niets zeggen.

Stadsdeelvoorzitter H. Goettsch maakte vrijdag bekend dat de verdachte een oud-leerling is van de school. De Mgr. Hermusschool is een school voor kinderen met hoor- en spraakproblemen. Ook regiodirecteur D. van der Bijl van de scholengroep waar de Hermusschool deel van uitmaakt, zei dat de verdachte en het slachtoffer elkaar kenden.

De kinderen hebben niets van het incident gezien. De steekpartij deed zich voor in een afgesloten ruimte. Een medewerker van de school vertelde dat de man in de hartstreek werd geraakt. Hij onderging vrijdag een spoedoperatie.

De 59-jarige man was al ruim twintig jaar aan de school verbonden. Hij gaf geen les aan kinderen, maar begeleidde docenten die op reguliere scholen les geven aan kinderen met hoor- en spraakproblemen.

De ouders en kinderen zijn ingelicht over het incident van vrijdag. Maandag is de school dicht. Het schoolteam bekijkt dan hoe het verder moet na het incident.