SCHIN OP GEUL/BEEK - Familie en kennissen zijn vrijdag in de Ardennen zelf op zoek gegaan naar de vermiste 40-jarige Raoul Vanderdonck uit Schin op Geul. Dat meldde een woordvoerder van de familie van de man vrijdagavond. De Belgische politie staakte de zoektocht vrijdagochtend omdat de kans op succes 'nihil' was.

Een onbekend aantal Belgische politiemensen heeft zich ondanks de geringe kansen volgens de familie van de man toch bereid verklaard om op eigen risico en voor eigen rekening zelf mee te gaan zoeken. Zaterdag gaan twee groepen verder zoeken in de buurt van Botrange en Sauerbrot in de Belgische Ardennen. Een groep bestaat uit vrijwilligers uit Limburg, België en Duitsland, de andere groep uit politiemensen die het gebied kennen.

De familie van Raoul Vanderdonck deed vrijdag via de regionale media een dringende oproep aan mensen om te komen helpen zoeken. Daarop meldden zich spontaan tientallen mensen die vanaf zaterdag mee naar de Ardennen trekken.

De vermiste Vanderdonck is ex-militair, sportman en goed bekend in het gebied. Maandag vertrok hij rond de middag vanaf zijn werk in Heerlen voor een stevige wandeltocht naar de Ardennen. Hij belde maandagavond met zijn vrouw om te zeggen dat hij wat later thuis zou komen. Daarna is niets meer van hem vernomen.

De Belgische politie zocht met 150 mensen, speurhonden en een helikopter met speciale zoekapparatuur naar de Limburger, maar gaf die zoektocht vrijdag op.