MALMEDY - De Belgische politie is donderdag met meer dan vijftig mensen de omgeving van Malmedy in de Ardennen aan het uitkammen op zoek naar een vermiste Nederlander. De man, de -jarige Raoul Vanderdonck uit Schin op Geul (Limburg), wordt sinds maandag vermist.

"We onderzoeken systematisch het terrein, sector voor sector", zei politiecommissaris Rauw donderdag. De kans dat Vanderdonck nog in leven is, wordt volgens hem steeds kleiner. Er ligt een flinke laag sneeuw in de Ardennen en 's nachts komen de temperaturen soms onder nul.

Volgens de politie Limburg Zuid ging Vanderdonck maandagmiddag een wandeltocht maken in een voor hem bekende omgeving. De politie in Malmedy kreeg volgens Rauw dinsdagmorgen de vermissing door van de collega's in Nederland. Vanderdonck heeft maandagavond om 18.20 uur een laatste telefoontje met zijn echtgenote gepleegd waarin hij volgens de politie Limburg Zuid aankondigde wat later dan afgesproken thuis te zullen komen. Sindsdien is hij spoorloos.

Auto

De auto van Vanderdonck is bij Robertville gevonden. In een straal van drie kilometer rond het voertuig is hij nergens aangetroffen. De politie heeft evenmin iemand gevonden die Vanderdonck heeft gezien.

Het terrein waar de Nederlander is vermist, is moeilijk begaanbaar. De Belgische politie gaat ervan uit dat hij de weg is kwijtgeraakt en ongelukkig ten val is gekomen. Aan een misdrijf denken de speurders nog niet.

Speurtocht

De massale speurtocht rond Botrange, waarbij ook speurhonden en een helikopter worden ingezet, gaat in elk geval de hele donderdag door. Het is niet duidelijk hoe lang de politie doorgaat met zoeken.