DEN HAAG - De ongeveer achthonderd leerlingen van het Terra College aan de Beresteinlaan 627 gaan donderdagochtend, ruim een week na het fatale schietincident, weer naar school.

De scholieren volgen donderdag en vrijdag een aangepast rooster. Een aantal van hen zal in verband met het onderzoek naar de moord op leraar Hans van Wieren groepsgewijs op school door de politie worden verhoord. Het Openbaar Ministerie wil op die manier een eerste schifting maken in de vele getuigen.

De leerlingen krijgen het eerste uur les van hun mentor en volgen daarna nog een regulier lesuur. Vrijdag wordt het aantal lesuren uitgebreid naar drie (onderbouw) en vier (bovenbouw).

Medewerkers van slachtofferhulp zijn in de buurt om de jongeren te begeleiden. Ze bieden niet alleen een schouder om uit te huilen, maar geven ook antwoord op vragen van praktische en juridische aard in verband met de politieondervragingen.

De lessen lagen stil sinds leerling Murat D. vorige week dinsdag in een volle kantine onderdirecteur Hans van Wieren van het Terra College neerschoot. De man bezweek later op de dag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De verdachte meldde zich dezelfde avond nog bij de politie en bekende de moord afgelopen vrijdag voor de rechter-commissaris.