RIO DE JANEIRO - De aartsbisschop van Rio de Janeiro heeft woensdag fel geprotesteerd tegen een plan om tijdens de jaarlijkse carnavalsoptocht pikante seksscènes op te voeren. Hij wil dat justitie ingrijpt. Dat meldden Brazilaanse media.

Een van de grote sambascholen die aan het jaarlijkse festijn meedoet, 'Grande Rio', is van plan om met gipsen poppen en echte mensen allerlei Kamasutra-standjes op te voeren tijdens de optocht.

Hemdje

Ook wil de school het gebruik van condooms tot thema van het festival maken, onder het motto "laten we een hemdje aantrekken". Aartsbisschop Eusebio Scheid vindt dit voornemen "onfatsoenlijk" en "onacceptabel", zo liet hij via zijn woordvoerder weten. Ook denkt hij dat zijn stad zo een slechte reputatie krijgt. Scheid wil nu dat het stadsbestuur juridische stappen onderneemt tegen de sambaschool.

Het festival in Rio is wereldwijd bekend om de schaarsgeklede dames die op opzwepende sambaklanken dansen. Het carnaval trekt jaarlijks zo'n 400.000 bezoekers. De optocht van de veertien beste sambascholen in Rio de Janeiro gaat op 24 februari van start.