ROTTERDAM - Als gevolg van koolmonoxidevergiftiging zijn woensdagmorgen een man overleden en twee anderen onwel geraakt op een schip in de Chemiehaven in Rotterdam. Dat meldde de politie woensdag. Volgens een woordvoerder heeft de brandweer in het ruim een verhoogde concentratie koolmonoxide gemeten.

De mannen waren aan het werk in het ruim van een bulkcarrier geladen met graan toen ze onwel werden. Brandweerlieden troffen een van de slachtoffers, een Filipijn, in comatueuze toestand in het ruim aan. Een poging om hem te reanimeren, mocht niet meer baten. Hij overleed later.

Aanspreekbaar

De andere slachtoffers, een Filipijn en een Oekraïener, zijn voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Zij zijn weer aanspreekbaar. Uit voorzorg zijn de brandweerlieden die hielpen met reanimeren naar het ziekenhuis overgebracht. Zij hadden geen gezondheidsklachten.

De brandweer was nog geruime tijd bezig het lijk te bergen, meldde de woordvoerder. De koolmonoxide moest eerst met een ventilator verdreven worden. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van het koolmonoxide-lek.