AMSTERDAM - Het Amsterdamse gemeenteraadslid voor de PvdA Karina Schaapman blijkt in de tachtiger jaren als prostituee te hebben gewerkt in de omstreden seksclub Satanskerk. Schaapman onthult dit in haar boek 'Zonder Moeder' dat volgende week verschijnt, aldus de Volkskrant.

Na de affaire-Oudkerk is dit de tweede keer in een week dat de PvdA in de hoofdstad wordt geconfronteerd met het prostitutieverleden van een fractielid. Schaapman trad in 1981 toe tot de Satanskerk. Daarvoor werkte ze onder meer in de omgeving van het Rembrandtplein ook als straatprostituee. In de Satanskerk deed ze mee aan erotische rituelen en wierf ze klanten die ze in privétijd bediende. In 1982 stopte ze met haar werk in de seksindustrie.

Schaapman, die evenals Oudkerk onderwijs en sociale zaken in haar portefeuille heeft, zegt dat ze haar verleden openbaart omdat ze bang is dat het anders door derden zal worden opgerakeld. Ze werd naar eigen zeggen al een paar keer met haar verleden geconfronteerd. Ze hoopt in tegenstelling tot wethouder Oudkerk wel aan te kunnen blijven als raadslid.

De Satanskerk op de Amsterdamse Wallen was een sekstheater waar onder meer bananenacts werden opgevoerd. De eigenaar hield jarenlang vol dat het een kerk was die draaide op donaties van gelovigen. Later draaide de eigenaar de gevangenis in wegens belastingsfraude.