DEN HAAG - De leerlingen van het Haagse Terra College krijgen vanaf donderdag weer les. De lessen op de vmbo-vestiging aan de Berensteinlaan waren opgeschort sinds leerling Murat D. vorige week dinsdag onderdirecteur Hans van Wieren doodschoot in de kantine.

Tot nog toe ging de school er vanuit dat de lessen woensdag weer zouden worden hervat. Dinsdagmiddag bespraken de directie en de docenten van de school onder begeleiding van een traumateam van het Katholiek Pedagogisch Centrum (PKC) de plannen voor de komende dagen. "Gezamenlijk hebben we de conclusie getrokken dat de start van de school iets gefaseerder gaat verlopen", aldus de woordvoerder van het Terra College.

Aangepast

Vanzelfsprekend krijgen de lessen een aangepast karakter, met name in de eerste dagen. Diverse medewerkers van slachtofferhulp zullen op de school aanwezig zijn. De school is terughoudend met het verstrekken van informatie. "Het gaat om een moeilijk en intiem proces", verklaart de zegsman van de school. "Er spelen grote emoties en het zal donderdag heel moeilijk worden voor iedereen."